O NAS
Informacje o Firley Catering
Nasza firma wywodzi się z korzeni szlacheckiej kuchni polskiej. Od pokoleń w rodzinie Firley przekazywano sobie przepisy i tradycję dobrego i zdrowego gotowania. Informacje te podawano z pokolenia na pokolenie, aż w połowie lat 70-tych postanowiliśmy podzielić się swoimi umiejętnościami i rozpoczęliśmy pracę w gastronomii. Carol Firley oraz Tomasz Firley: w trakcie swojej pracy zawodowej prowadziliśmy słynące z dobrej kuchni-znane warszawskie restauracje.
W 1996 roku postanowiliśmy stworzyć sieć polskich restauracji, które oferowałyby dania dla mniej zamożnych klientów, jednocześnie zapewniając bardzo wysoką jakość potraw. Najważniejszą misją było stworzenie dobrej polskiej kuchni jako alternatywy w stosunku do dynamicznie rozwiajacych się sieci fast-foodów. Miało to być obroną polskiego smaku, najlepszej jakości i możliwość pokazania, że dobry domowy polski obiad można podać tak szybko jak fast-food, ale na pewno zdrowiej. Najlepszym sposobem osiągnięcia tego celu było otwarcie restauracji w biurowcach i centrach handlowych, gdzie dominowały zagraniczne sieci gastronomiczne.
Pomysł ten okazał się sukcesem w codziennym żywieniu naszych Gości, ponieważ przy zachowaniu niskich cen oferowaliśmy bardzo wysoką jakość i wysublinowany smak potraw kuchni staropolskiej jak i polskiej – nowoczesnej, której smak towarzyszy nam do dziś.
Do rozwoju sieci restauracji przyczyniła się nie tylko jakość i smak potraw, ale również gustowny i oryginalny wystrój restauracji w tym segmencie rynku gastronomicznego.
Obecnie do Firley należy o jedna restauracji oraz rozwinięta sieć cateringu na terenie Warszawy. Jest to wciąż firma rodzinna. Wyrafinowane i finezyjne umiejętności kulinarne naszej rodziny Firley oraz efektywne, skuteczne i nowoczesne zarządzanie Tomasza Firley pozwalają wciąż rozwijać się prowadzonej przez nas firmie, która również prowadzi swoją działalność w segmencie usług cateringowych – bankietowych.
Dewizą naszej firmy jest, aby poprzez swoją działalność była gwarancją dobrego smaku, wiarygodności i rzetelności zawodowej.
Działalności firmy przyświeca parafraza znanego cytatu:
“Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz…” Aż u nas skosztujesz
Jan Kochanowski
Najważniejsze jest jednak to, że nasze potrawy sporządzone są z zachowaniem prawidłowego procesu technologicznego, a tym samym zdrowe i świeże.
W produkcji potraw kultywujemy nasze stare, dobre polskie tradycje, które wypracowali nasi przodkowie. Opieramy się na sprawdzonych recepturach jak również recepturach, odpowiadających najnowszej modzie kulinarnej.
To, czym szczyci się nasza firma, to fakt, że w technologii produkcji potraw używamy tylko i wyłącznie składników naturalnych, a więc bez tzw. “polepszaczy, konserwantów, barwników spożywczych, esencji chemicznych itp.”. Nieustannie czuwamy nad produkcją potrwa w naszych kuchniach.
Wszystkie serwowane przez nas potrawy są produktami wykonanymi ręcznie przez naszych kucharzy w zakresie naszej własnej produkcji np. pierogi, makarony, wszystkie potrawy mączne, sosy, mięsa, itp.
Serwowane przez nas dania spełniają również wszystkie normy kaloryczne.
Nasza wiedza i nasza wdrożona technologia w kuchni sprawiają, że serwowane przez nas potrawy są najwyższej jakości.
Lokale, które prowadzimy serwują zarówno obiady firmowe (lunch), jak i posiłki regeneracyjne, z uwzględnieniem najwyższej jakości i określonych standardów. Pozwala to nam spełnić wszystkie wymagania naszych Gości.
Zdrowie i świeżość ponad wszystko
Ręcznie robione jak u Mamy
Profesjonalny Catering na wszelkiego rodzaju okazje!
+48 502 020 180
+48 690 244 891
restauracja@villapasja.waw.pl
Siedziba firmy
ul. Jagielska 56
02-886 Warszawa